05032143770503214377

Neurologinen Kuntoutus

Neurologinen fysioterapia on yksi kuntoutuksen erikoisosaamisalueemme. Neurologisessa kuntoutuksessa liikkumisen ongelmien tai toimintahäiriön syy on keskus- tai ääreishermostoperäinen. Kuntoutuksen tavoitteena on asiakkaan toiminta- ja liikuntakyvyn paraneminen ja jokapäiväiseen elämään uudelleen sopeutuminen.

Neurologisessa fysioterapiassa tavallisimmat hoitodiagnoosit ovat MS-tauti, Parkinsonin tauti, ALS, aivohalvaussairaudet, selkäydinvammat, lihassurkastumat sekä neuropatiat.

Toteutamme neurologista fysioterapiaa aina asiakkaan ehdoilla viimeisintä tutkimuksiin perustuvaa tietoa ja osaamista hyödyntäen. Kuntoutusta tehdään yleisimmin erilaisilla liikehoidoilla ja harjoitteilla ja lisäksi esimerkiksi lämpö-, kylmä- ja sähköhoidoilla tai akupunktiolla. Hyödynnämme monimuotoisia harjoitteita kuten esimerkiksi kuntosalilaitteita, allasterapiaa ja tasapainoharjoitteita. Kuntoutus voi tapahtua omissa tiloissamme, kuntoutujan kotona tai esimerkiksi uima-altaassa.

Neurologiseen kuntoutukseen pääsee useimmiten maksusitoumuksellla, jolloin maksajana voi olla esimerkiksi Kela, vakuutusyhtiösi tai sairaahoitopiiri.